Skip to content

NĂ„ i disse coronatider er det uteskole 2 dager i uka for trinnet til minstejenta vĂ„r. Skolen har alltid gitt ungene lov Ă„ ha med kjeks pĂ„ uteskolen i alle Ă„r, og det er noe som fortsatt er lov, selv om det er mye uteskole nĂ„. Det er ikke Ăžnskelig fra min side Ă„ gi ungene sĂ„ mye kjeks, sĂ„ her mĂ„tte jeg finne et bra alternativ som jentungen ville ha fremfor vanlig kjeks. Tips nr 1 her er Ă„ la ungene fĂ„ bake selv, da er det ekstra stasâ˜ș. SĂ„ vi ende opp med Ă„ bake en type kjeks som gir nĂŠring og energi, og ikke bare en blodsukkertopp som stjeler energi, og best av alt – de var knallgode😋. Oppskrifta er fra Linda Stuhaug sin blogg.

Oppskrift:

Du trenger, 25 stk
100 g smĂžr, romtemperert
100 g sukrin gold
1 egg
1 ts ekte vaniljepulver (kan slĂžyfast)
150 g lettkokte havregryn
50 g sikta speltmel/glutenfritt mel
50 g mÞrk sjokolade min. 70% kakao. Velg gjerne en sukkerfri sjokolade og fÄ heilt sukkerfrie kjekser. Vi brukte freia sin kokesjokolade 70% kakao.

Slik gjĂžr du:
1. Sett ovnen pÄ 175 grader, over-undervarme. RÞr lett sammen smÞr og sukrin gold.

2. Vend inn egg, etterfulgt av vaniljepulver, havregryn og mel.

3. Bland godt sammen fĂžr du tilsetter grovhakket sjokolade.

4. Kna sjokoladen inn i deigen. Ta en god spiseskei av deigen og form til flate kjeks pÄ et stekebrett med bakepapir.

5. Stek midt i ovnen i 12-15 minutt, til kjeksa er gylne. AvkjÞl litt pÄ stekebrettet fÞr du drar bakepapiret med kjeksa over pÄ ei rist og avkjÞler til de blir heilt kalde.

Gode smÄ havrekjekser som du kan gi til ungene med god samvittighet.

 

Mvh Siv V. Gudmestad – kostholdsveileder Varhaugspulsen

 

Back To Top
BLI MEDLEM