skip to Main Content

Nå i disse coronatider er det uteskole 2 dager i uka for trinnet til minstejenta vår. Skolen har alltid gitt ungene lov å ha med kjeks på uteskolen i alle år, og det er noe som fortsatt er lov, selv om det er mye uteskole nå. Det er ikke ønskelig fra min side å gi ungene så mye kjeks, så her måtte jeg finne et bra alternativ som jentungen ville ha fremfor vanlig kjeks. Tips nr 1 her er å la ungene få bake selv, da er det ekstra stas☺️. Så vi ende opp med å bake en type kjeks som gir næring og energi, og ikke bare en blodsukkertopp som stjeler energi, og best av alt – de var knallgode😋. Oppskrifta er fra Linda Stuhaug sin blogg.

Oppskrift:

Du trenger, 25 stk
100 g smør, romtemperert
100 g sukrin gold
1 egg
1 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfast)
150 g lettkokte havregryn
50 g sikta speltmel/glutenfritt mel
50 g mørk sjokolade min. 70% kakao. Velg gjerne en sukkerfri sjokolade og få heilt sukkerfrie kjekser. Vi brukte freia sin kokesjokolade 70% kakao.

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Rør lett sammen smør og sukrin gold.

2. Vend inn egg, etterfulgt av vaniljepulver, havregryn og mel.

3. Bland godt sammen før du tilsetter grovhakket sjokolade.

4. Kna sjokoladen inn i deigen. Ta en god spiseskei av deigen og form til flate kjeks på et stekebrett med bakepapir.

5. Stek midt i ovnen i 12-15 minutt, til kjeksa er gylne. Avkjøl litt på stekebrettet før du drar bakepapiret med kjeksa over på ei rist og avkjøler til de blir heilt kalde.

Gode små havrekjekser som du kan gi til ungene med god samvittighet.

 

Mvh Siv V. Gudmestad – kostholdsveileder Varhaugspulsen

 

Back To Top
BLI MEDLEM