Ønsker du et sunnere alternativ til pannekaker, kan jeg anbefale å bruke Møllerens Protein- og Fibermel. Møllerens Protein- og Fibermel består blant annet av erteprotein. Erteprotein er en naturlig vegansk proteinkilde med en nøytral smak, og passer derfor godt inn i bakst. Erstatt det vanlige melet med dette i hvilke som helst pannekakeoppskrift. Bruker du en oppskrift med sukker i , kan dette byttes ut med f.eks sukrin+ eller sukrin gold for bedre næringsinnhold, samt mindre kalorier om det betyr noe for deg.
Jeg har laget pannekaker med dette melet, og fikk tommel opp fra barna.
Oppskrift: 4 porsjoner
- 3 dl Møllerens Protein- og Fibermel
- 0,5 ts salt (valgfritt)
- 3 ss olivero flytende smør
- 6 dl lettmelk, grønn kartong (evt. havre eller mandelmelk)
- 3 egg
- kanel (valgfritt, men gir god smak)
- kardemomme (valgfritt, men gir god smak)
Bland alt det tørre. Tilsett ca. halvparten av melken og visp til du får en tykk og klump fri røre. Tilsett smøret, deretter litt og litt av melken, og til slutt rører du inn eggene til røren blir tynn og fin. La pannekakerøren svelle (hvile) i minst 20 minutter før du steker pannekakene. Det trengs ikke, men gir bedre resultat. Stek tynne pannekakes på middels varme. Bruk litt smør i panna før steking. Er du obs på kaloriene anbefaler jeg å bruke en god teflon panne som ikke «krever» smør for å steke pannekakene. Stek pannekakene på begge sider, snu når du ser at røra har stivnet på oversiden.
Server gjerne med et godt sukkerfritt syltetøy.
Mvh Siv Varhaug Gudemstad – Kostholdsveileder VarhaugsPulsen.