Skip to content

«Food prepping» er enkelt og greitt betegnelsen på å lage seg flere måltider på en gang. Fordelen er at du har flere sunne måltider klar når som helst, og du slipper å ta dårlige valg fordi du tar en enkel utvei da sulten gnager. Da har man lett for å ta litt sjokolade, kjeks eller chips,samtidig som en lurer på hva en skal spise. Da er også ofte vegen ganske kort til raske løsninger som gir deg en rask blodsukker topp, men ingen skikkelig næring til kroppen.

Syndes du det høres stress og tidskrevende ut å «preppe» på forhånd? Da skal jeg fortelle at det kan være både enkelt og tidsbesparende om du f.eks lager lunsj for alle 5 dagene på en gang, eller andre måltider du spiser ila dagen.

Hver søndag prepper jeg lunsj for hele jobb-uka. Maten holder seg kjempegodt i kjøleskapet. Jeg bruker ca 1 time totalt. Først legger jeg kyllingfilet i langpanna, og krydrer denne med ønsket krydder før den stekes på 200gr i 20 min. Deretter koker jeg meg en karb kilde til måltidene. I dette tilfelle ble det superris. Favoritten er Quinoa, som jeg også bruker mest. Når dette kokes og stekes benytter jeg tiden til å kutte opp en diger bolle med salat. Vasker og tørker alt godt, slik at salaten holder i flere dager uten å bli bløt og ekkel.

Etter koking og steking fordeler jeg kyllingen og superrisen/quinoaen i matbokser. Setter dem inn i kjøleskapet når de er avkjølt. Kvelden før jobb, tar jeg frem en stor boks (jeg bruker 2 liter is boks) og fyller denne med masse salat, samt en av boksene med kylling og superris. Blander så dette i sammen og topper med  Jærsk bedaost i olje fra Skrettingland, litt havsalt og pepper. Setter «matboksen» i kjøleskapet klar for å bare «nappe» den med meg morgenen etter. Min favorittlunsj!

 

Mvh Siv Varhaug Gudmestad – Kostholdsveileder VarhaugsPulsen.

 

Back To Top
BLI MEDLEM